Ons team: professionals in hart en nieren

Frans van Wijngaarden
fysiotherapeut

Ik oefen het mooiste vak uit dat er bestaat!

Na mijn CIOS (sport)opleiding als bewegingsagoog een periode gewerkt in een psychiatrisch ziekenhuis. Vervolgens ben ik de richting van de fysiotherapie ingeslagen. Daarin aanvankelijk gewerkt bij een sportcentrum en in de revalidatie. Twee zijden van het vak die mij aanspreken: sport gerelateerde klachten en het multidisciplinaire aspect bij revalidatie.

Ik heb een duidelijke visie op de zorg, die ik in mijn eigen praktijk, Marnix Fysiotherapie, probeer zo goed mogelijk te verwezenlijken. Essentieel daarbij is aandacht voor de persoon en oplossingsgericht denken.

Credo: Fortes fortuna adiuvat

Monica van Eijk
arts

Mijn credo weerspiegelt wat ik altijd ervaren heb: als je iets wilt, kan je het!

Als kind al wist ik zeker dat ik arts wilde worden. Na mijn opleiding tot basis-arts twijfelde ik tussen twee specialisaties: oncologie of ouderenzorg. Omdat ik naast mijn studie geneeskunde een tijd in de thuiszorg heb gewerkt, en me dat beviel, heeft dat uiteindelijk de doorslag gegeven om voor ouderenzorg te gaan.

En daar heb ik geen moment spijt van. Ik praat graag met oudere mensen - zij hebben een rijkdom aan ervaring, hebben veel te vertellen.

Credo: Volo et valeo

Patrick Rodrigues
orthopedisch schoenmaker

Van nature ben ik heel behulpzaam. Dat heb ik van huis uit meegekregen.

Van kinds af aan wilde ik eigenlijk kok worden. Heb er ook al mijn papieren voor. Door een samenloop van omstandigheden ben ik in de orthopedische schoentechniek gerold. Ik had een neef die dat deed en er was een plek vrij. Dat is nu bijna 20 jaar geleden.

Ik vind het aanmeten van steunzolen en -kousen, maar vooral het maken van orthopedische schoenen heel boeiend - voel me min of meer ontwerper. Het is zaak goed te kijken èn te luisteren. Een schoen moet bijvoorbeeld niet alleen functioneel zijn, maar ook een eigenheid bezitten, mooi zijn.

Zodat je ze graag aantrekt.

Credo: Leef en geniet

Andrew Tonneman
manager

Van origine ben ik verslaggever.

Geleidelijk aan heeft mijn belangstelling en deskundigheid zich gericht op communicatie. Wat zijn, bijvoorbeeld, de vereisten en valkuilen bij het communiceren.

Je kan stellen dat ik streef naar een open dialoog. Let wel: open. Dat lijkt veel gemakkelijker dan het is. Open wil zeggen dat communicatie intrinsiek op basis van gelijkwaardigheid is - ook als het contact vooraf al een zeker kader heeft, zoals in het geval van hulpverlener en patiënt.

Doel is uiteindelijk de autonomie en verantwoordelijkheid terug te geven aan het individu.

Credo: Amor omnia vincit

Jeoen Krook
podotherapeut

Ik ben de opleiding podotherapie begonnen omdat ik graag mensen van hun lichamelijke klachten af wil helpen.

Daarnaast ben ik graag met mijn handen bezig. Dat komt in mijn werk heel goed van pas omdat we en met veel hulpmiddelen, zoals steunzolen en siliconen ortheses, werken. Het doet mij enorm goed te zien als een patiënt klachtenvrij is of als het bewegen makkelijk gaat.

Ik werk graag samen met meerdere disciplines en bij Marnix Fysiotherapie wordt dit uitstekend ingevuld. Zelf ben ik actief sporter en heb hier een groot affiniteit mee. Dit is dus een tak die mij enorm aanspreekt.

Credo: Facta, non verba

Shirley Vermeij
fysiotherapeut

Van kinds af aan vond ik bewegen en sport erg leuk. Na de middelbare school heb ik de sportopleiding gevolgd in Rotterdam. Tijdens deze opleiding werd mijn enthousiasme en interesse in het menselijk lichaam steeds groter. De vervolgopleiding tot fysiotherapeut was voor mij dan ook niet meer dan logisch. In april 2019 ben ik in Rotterdam afgestudeerd.

Het mooie van het vak fysiotherapie vind ik dat niemand die je ziet hetzelfde is. Samen een doel bereiken geeft mij erg veel voldoening. Kwaliteit van de behandeling en het persoonlijke verhaal van de cliënt staan voor mij op de voorgrond.

Naast dat ik werkzaam ben als fysiotherapeut, ben ik ook tevens werkzaam als fitness en groepslesinstructrice bij Sport en fitnesscentrum Tino Hoogendijk in Vlaardingen. De combinatie van bewegen en de omgang met mensen vind ik erg leuk.

In het dagelijks leven ben ik zelf ook actief bezig op sportgebied. Al vanaf kinds af aan sta ik elk weekend op het voetbalveld waar ik een groot deel van mijn ontspanning vandaan kan halen.

Credo: Carpe diem


Online afspraken