SCHOENEN VOOR KAMPIOENEN

afbeelding

In mijn beroep als orthopedisch schoentechnicus is elke klant bijzonder! De crux is om bij iedere hulpvraag tot een schoenconcept te komen, waarin de medische indicatie voor orthopedische schoenen samengaat met de wensen van de klant. Kortom, hoe maak je aangepaste schoenen ook nog eens mooi!

afbeelding

Zo had ik vorig jaar een bijzondere klant: Melaica Tuinfort - zij is tevens mijn collega bij Wittepoel Orthopedische Schoentechniek. Melaica heeft een lichamelijk aangeboren beperking - in dure woorden heet dat 'congenitale longitudinaal centraal reductie defect'. Kort samengevat komt het er op neer dat haar onderbenen niet goed ontwikkeld zijn en dat zij eveneens een afwijking aan beide voeten heeft. Het bijzondere is, dat Melaica aan bankdrukken doet op een zeer hoog niveau; ze heeft al veel prijzen gewonnen. Vorig jaar behaalde zij zelfs de kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

Alhoewel we vaker orthopedische schoenen voor haar gemaakt hadden, had ze geen passende schoenen voor de spelen, waarbij een kleding- en schoenenprotocol geldt via de overkoepelende organisatie en de kledingsponsors. Mijn idee was om contact op te nemen met deze organisaties, met de vraag of wij van Wittepoel Melaica mochten voorzien van dezelfde schoenen die alle Olympische en Paralympische atleten gingen dragen. Na constructief overleg kregen we hiervoor goedkeuring en konden wij onze collega verrassen met het goede nieuws.

Ik werk bij Wittepoel natuurlijk niet alleen. Samen met mijn collega tekenden we voor het ontwerp van de schoenen. Door de handen ineen te slaan kon er zo een gelijkwaardig en mooi paar schoenen gemaakt worden, gebaseerd op het originele concept. Melaica was erg blij toen we haar de schoenen overhandigden.

Als kers op de taart won onze collega met een superprestatie bij het onderdeel bankdrukken op de Paralympische Spelen de bronzen medaille! Hulde!

Dit zijn momenten die je als orthopedisch schoentechnicus niet snel vergeet. Deze schoenen, onze olympische schoenen, hadden voor Melaica tijdens het toernooi in Rio de Janiero een speciale betekenis. En eigenlijk nog steeds!

afbeelding afbeelding

Categorie: Hulpmiddelen

20/03/2017